Inici de les obres d’ampliació de la terminal de Vopak Terquimsa a Tarragona

29 de Abril de 2015

Inici de les obres d’ampliació de la terminal de Vopak Terquimsa a Tarragona

Les obres d’execució de l’ampliació de la terminal de Vopak Terquimsa a Tarragona han començat recentment, estant previst que s’allarguin durant un període de 10 mesos. La inversió de Vopak Terquimsa -de 7,5 milions d’euros- afegirà 13.200 metres cúbics a 6 nous tancs més de capacitat d’emmagatzematge, superant els 400.000 metres cúbics de capacitat a Tarragona. Això reforçarà la situació estratègica de la terminal tarragonina al Mediterrani Occidental i de la companyia al nord-est d’Espanya.

Amb 390.000 metres cúbics de capacitat en l’actualitat, les instal·lacions de Tarragona són les de més envergadura de la companyia, que compta a més al Port de Barcelona amb altres 213.000 metres cúbics de capacitat d’emmagatzematge.

El projecte Buenavista s’emmarca dins del pla estratègic inversor 2012-2016 de Vopak Terquimsa i la seva aposta pel Port de Tarragona, com constata la inversió acumulada en aquest període a Tarragona, que superarà els 19 milions d’euros. Amb l’ampliació del Moll de la Química Vopak Terquimsa ocuparà un terç de les 32 hectàrees que componen el moll, reforçant així la seva posició de lideratge en el Port de Tarragona. Està previst que la nova terminal de la companyia a Tarragona estigui operativa a inicis del proper any.