VOPAK TERQUIMSA ESTRENA LA SEVA NOVA TERMINAL A TARRAGONA

06 de Maig 2016

Vopak Terquimsa amplia a 402.419 metres cúbics de capacitat de les seves instal·lacions al Port de Tarragona. El projecte de Buenavista, emmarcat dins del pla estratègic inversor 2012-2016 de Vopak Terquimsa, és tota una realitat.

La nova terminal de la companyia logística líder a la Mediterrània Occidental reforça la seva clara aposta pel Port de Tarragona, com constata la inversió acumulada a Tarragona en aquests últims quatre anys, superant els 19 milions d’euros. Buenavista permet a Vopak Terquimsa -especialitzada en l’emmagatzematge de granels líquids de productes químics- guanyar 13.200 metres cúbics en 6 tancs, cinc d’ells de 2.500 metres cúbics i un de 700 metres cúbics. El projecte va arrencar en el primer trimestre de 2015 i ha tingut una durada de 10 mesos, en els quals s’han invertit més de 95.000 hores de treball. Durant la construcció s’han assolit pics d’ocupació al voltant de les cent persones treballant simultàniament i s’ha desenvolupat amb un èxit total en seguretat.

Ignacio Casajús, director general de Vopak Terquimsa afirma que «la companyia guanya capacitat en un moment en el qual hi ha negoci, ja que existeix una demanda real. L’objectiu no tan sols passa per convertir la planta en un punt estratègic d’importació i exportació, la nostra companyia s’alinea amb el clúster químic de Tarragona ChemMed i volem afermar com el hub de la Mediterrània Occidental »assegura.

La nova planta, amb una inversió de 7,5 milions d’euros, ha estat creada incorporant l’última tecnologia en automatització industrial per permetre la realització de més operacions, més segures i en menys temps, i tot això sota els més alts estàndards d’eficiència mediambiental. Tots els tancs construïts estan proveïts de la millor tecnologia del mercat, amb una equipació d’última generació altament automatitzada, permetent operar amb els més alts estàndards de qualitat i seguretat. Tots els tancs disposen de la seva infraestructura contra incendis. Els tancs construïts disposen de sistemes de mesurament automàtics per radar d’alta precisió, de calefacció, recirculació, filtres i aïllament tèrmic, permetent una alta eficiència energètica.

Amb l’ampliació del Moll de la Química realitzada el 2014, Vopak Terquimsa ocupa un terç de les 36 hectàrees del moll del port tarragoní.

Nova terminal a Tarragona

Nova terminal a Tarragona

Nova terminal a Tarragona