VOPAK TERQUIMSA OBTÉ LA REAVALUACIÓ DE L'AUTORITZACIÓ OEA

8 d’octubre de 2018

Vopak Terquimsa ha obtingut la reavaluació de l'autorització d'Operador Econòmic Autoritzat (OEA), de simplificació duanera/protecció i seguretat.

La figura d'OEA fa referència a aquells Operadors confiables i reconeguts entre països dins de la cadena logística, capaces de garantir que el moviment de les mercaderies a nivell internacional es realitza de forma segura dins del marc normatiu de l'Organització Mundial de Duanes (OMA).

Vopak Terquimsa va ser la primera Terminal portuària a obtenir al març de 2011 la certificació OEA para les seves dues Terminals a Catalunya, en compliment dels requisits enquadrats en el marc de la Seguretat i protecció, solvència financera i gestió de registres.

Eduardo Sañudo, Director General de la companyia ha assegurat «apostem per la certificació com a operador econòmic autoritzat des dels seus inicis, sent la primera terminal de granels líquids que es va certificar al nostre país. A Vopak Terquimsa tenim l'objectiu constant d'optimitzar els nostres processos i, la certificació com a OEA suposa sens dubte una millora en l'eficiència dels nostres processos duaners, fet que comporta importants estalvis en temps i diners per als nostres clients».

Els Operadors OEA, en ser socis de confiança de l'administració duanera, estan subjectes a menys controls i poden acollir-se a simplificacions de tràmits duaners.
La reducció de temps de despatx i reducció de controls, facilita que les mercaderies circulin d'una forma més fluïda i permet una reducció dels costos logístics globals.