50 ANIVERSARI DE VOPAK TERQUIMSA A TARRAGONA

30 d'Abril de 2020

Felicitats. Un 2020 especial per a Vopak Terquimsa per aquests 50 anys. Quin significat té per la companyia aquesta important efemèride?

Moltes gràcies. Sens dubte la història de Terquimsa és una història d'èxit. Per a nosaltres, com per a qualsevol companyia, arribar a fer cinquanta anys és sinònim d'haver fet moltes coses bé, i també d'haver entès les necessitats dels nostres clients des del primer moment. I sobretot significa que hem demostrat la capacitat d'adaptar-nos a un entorn que ha canviat enormement en tots aquests anys.

Què destacaria com a organització d'aquests 50 anys de Vopak Terquimsa a Tarragona? Segons la seva percepció què és el que més representa a la companyia amb la ciutat de Tarragona i l'entorn empresarial?

Sens dubte destacaria el nostre equip humà. El nivell de coneixement, dedicació i compromís de les persones que treballen a Terquimsa són el nostre veritable factor de diferenciació. La nostra ambició per aconseguir l'excel·lència i la nostra orientació al client són les nostres mostres d'identitat, al costat del nostre compromís amb les persones i amb la societat que ens acull.
La majoria del nostre equip humà procedeix de ciutats i pobles del nostre entorn, senten l'empresa com a pròpia, coneixen i entenen el que significa la indústria química per a Tarragona, i és conscient de la importància del nostre treball per la societat.

A nivell d'inversions al Moll de la Química, Vopak Terquimsa s'ha caracteritzat en aquests últims anys per dur a terme inversions destacades. Alguna per a aquest 2020 o 2021 que ens pugui comentar?

Efectivament. Des de l'any 2016 hem invertit més de 20 milions d'euros per ampliar les nostres instal·lacions d'emmagatzematge a Tarragona, fet que hem executat en dues fases. Fa escassament un mes hem iniciat els treballs de construcció de la tercera fase de la nostra ampliació, que afegirà 17.000 m³ de capacitat i suposarà una inversió de 14 milions d'euros.

La nostra presència a Tarragona és estratègica per a nosaltres i volem mantenir la nostra posició de lideratge.

El COVID-19 està tenint tot tipus de repercussions en el sector empresarial i en el teixit productiu al nostre pais. Com s'ha adaptat la companyia a aquesta extraordinària situació i què destacaria del que ens oferirà el present més immediat?

La crisi del Covid-19 ens ha posat a prova a tots, tant a nivell personal com evidentment a nivell organitzatiu. Com a empresa clau en la logística de les empreses químiques del territori hem fet un enorme esforç per mantenir el nivell de servei que els nostres clients necessiten.
La indústria química és un actor imprescindible en la nostra vida diària, i encara ho ha estat més durant aquesta crisi, fabricant equips de protecció, desinfectants, productes per a la indústria farmacèutica, etc. L'equip humà de Terquimsa ha donat el millor de si una vegada més en les condicions més difícils.

Un 50 aniversari no es compleix tots els dies. Vopak Terquimsa formula algun desig en el moment de bufar les espelmes?

Sens dubte, tenint en compte el moment que vivim, el nostre principal desig és que superem aquesta pandèmia i que tots puguem tornar a la normalitat al més aviat possible. Desgraciadament les conseqüències d'aquesta pandèmia, principalment personals però també econòmiques, són enormes, així que és també el nostre desig que com a companyia puguem contribuir a superar aquestes conseqüències en el nostre territori.