VOPAK TERQUIMSA CELEBRA EL 50 ANIVERSARI A TARRAGONA

02 de Novembre de 2020

Vopak Terquimsa ha commemorat avui els cinquanta anys des de la seva posada en marxa al Port de Tarragona. La companyia logística líder al Mediterrani Occidental, propietat del Grup CLH i de Royal Vopak, ha dut a terme un acte de celebració de l'efemèride sota un estricte protocol de seguretat per a la prevenció de la Covid-19. Presencialment Eduardo Sañudo, director general de Vopak Terquimsa, juntament amb Josep Maria Cruset, president del Port de Tarragona i Pau Ricomà, alcalde de Tarragona, tots dos de manera telemàtica, han presidit l'esdeveniment. «La història de Vopak Terquimsa és una història d'èxit» ha subratllat el director general, assenyalant particularment que «arribar a fer cinquanta anys és sinònim d'haver fet moltes coses bé i també d'haver entès les necessitats dels nostres clients des del primer moment». En un 2020 tan extraordinari per la pandèmia, Eduardo Sañudo ha destacat «la dedicació, el compromís i la motivació dia rere dia són el nostre factor diferencial». El màxim responsable de Vopak Terquimsa ha volgut ressaltar «l'equip humà de Vopak Terquimsa ha donat el millor de si una vegada més en unes condicions difícilment imaginables». 

En un any tan significatiu per a la capital tarragonina, on es compleixen vint anys de la declaració com a ciutat Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO, Eduardo Sañudo ha afirmat que «com a organització hem demostrat la capacitat d'adaptar-nos a una Tarragona i a un entorn que ha canviat enormement durant aquests anys. Vam començar amb 9 empleats fa cinc dècades i ara som més de 110 i sis-cents quaranta mil metres cúbics de capacitat. El port i la indústria petroquímica de Tarragona han evolucionat molt aquests anys i hem pogut contribuir a això. Gràcies Tarragona».

 Eduardo Sañudo ha mirat cap al futur «creiem que la recuperació econòmica vindrà de la mà de la innovació i la sostenibilitat. Innovació per millorar la seguretat i l'eficiència de les nostres instal·lacions, per a adaptar-nos a la immediatesa que es requereix en tots els àmbits i per millorar la seguretat de les persones. Sostenibilitat entesa en primer lloc com a obsessió per la seguretat, però també com a preocupació per reduir l'impacte en el nostre entorn, alineant les nostres iniciatives als objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i l'objectiu de descarbonització de 2030» i ha afegit «creiem fermament que la transició energètica i l'economia circular són el futur i hem començat a construir-lo des d'avui».

 El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha volgut transmetre l'enhorabona a la companyia destacant que «en un dia tan especial, felicitem a Vopak Terquimsa pels seus 50 anys i us agraïm l'aposta per Tarragona, per compartir objectius comuns amb l'Autoritat Portuària de Tarragona i per mantenir-vos sempre en primera línia en innovació i inversió». Un 2020 significatiu per al Port de Tarragona ja que aquest mes de novembre finalitza la celebració del 150 aniversari de la comunitat portuària. Josep Maria Cruset s'ha reafirmat en què «per al Port de Tarragona és un orgull veure com Vopak Terquimsa ha arrelat i ha crescut en les nostres instal·lacions i ara, a més, mira amb força cap al futur». 

Per la seva part l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha volgut felicitar públicament a Vopak Terquimsa «50 anys d'implicació en el teixit industrial de Tarragona és sens dubte una cosa molt important». L'alcalde tarragoní ha transmès els seus millors desitjos «la manera d'arribar a aquest 50 aniversari també és molt destacable. Vopak Terquimsa ho ha aconseguit mitjançant l'excel·lència, fent les coses bé i respectant el medi ambient».

 Per a celebrar l'inici de l'aniversari de Vopak Terquimsa, que s'estendrà fins a novembre de 2021, s'ha hissat una lona commemorativa a la terminal situada en el Moll de la Química amb la imatge del 50 aniversari de la companyia i el lema ‘50 anys emmagatzemant productes essencials’.