VOPAK TERQUIMSA INVERTEIX 14 MILIONS D'EUROS PER A INCORPORAR 17.000 M³ DE CAPACITAT A LA TERMINAL DEL PORT DE TARRAGONA

18 de Juny de 2020

Les obres d'execució de l'ampliació de la terminal de Vopak Terquimsa han començat recentment en el Port de Tarragona,  i està previst que es prolonguin durant un període de 10 mesos. La inversió de la companyia -de 14 milions d'euros- afegirà 17.000 metres cúbics de capacitat d'emmagatzematge, superant els 450.000 metres cúbics de capacitat a Tarragona.
Vopak Terquimsa executa així la tercera fase de l'ampliació de la concessió en el Moll de la Química del port tarragoní coincidint amb el 50 aniversari de la companyia. Això suposa ampliar en 60.000 metres cúbics la seva capacitat en el Port de Tarragona en els últims sis anys, amb una inversió total de 34,5 milions d'euros.
El director general de Vopak Terquimsa, Eduardo Sañudo, assegura “que volem continuar reforçant la nostra posició de lideratge a Tarragona” i afegeix “Tarragona és un enclavament estratègic a nivell europeu quan parlem d'emmagatzematge de productes químics”.
La posada en marxa dels quatre nous tancs generarà un trànsit nou en el Port de Tarragona. La nova instal·lació de Vopak Terquimsa disposarà dels últims avanços en matèria d'automatització de sistemes de càrrega, augmentant així els nivells de seguretat i eficiència. Eduardo Sañudo ha exposat que “recentment hem celebrat els 100 dies de treball sense incidents de seguretat i això és el més important per a nosaltres, la seguretat de les persones que treballen amb nosaltres i la dels quals ens envolten”.

Amb 455.903 metres cúbics de capacitat en l'actualitat, les instal·lacions de Vopak Terquimsa a Tarragona són les de major envergadura de la companyia, que compta a més en el Port de Barcelona amb altres 213.000 metres cúbics de capacitat d'emmagatzematge.